Krølhår

Indbygget ventilationssystem

Få materialer kan måle sig med krølhår hvad angår konstruktionen af en seng. Hvert eneste krøllede hestehår fungerer som en lille fjeder, der fremmer vores indvendige fjedersystemers arbejde og yder støtte og eftergivenhed. Krølhår har også sit eget ekstremt effektive, indbyggede ventilationssystem. tilbage Hvert hårstrå fungerer som en lille luftpassage: et hult rør med en mikroskopisk kapillærfunktion, der bortleder fugt og lukker frisk luft ind. Det er så effektivt, at hvis du lægger krølhår i blød i vand og ryster det lidt, tørrer det næsten øjeblikkeligt. De mange millioner komfortable, naturlige mikrofjedre bortleder al overskydende varme og fugt fra kroppen, mens du sover dybt. Resultatet er, at du falder hurtigere i søvn og kan nyde en dyb, uforstyrret og foryngende søvn ved den perfekte temperatur. Forestil dig bare, hvad det gør for din søvnkvalitet.

Helt fri for allergener

Det krølhår, vi anvender i vores senge, er blevet testet af flere uafhængige europæiske forskningsinstitutter. Den er blevet fundet helt fri for allergener, hvilket betyder, at den ikke er allergifremkaldende. Det er også værd at bemærke, at krølhår er et organisk materiale med naturlige antibakterielle, antifungale og midebekæmpende egenskaber, der bidrager til et sundt og hygiejnisk sovemiljø.

Et fyldmateriale siden 1800-tallet

Vi anvender ægte krølhår i vores senge for at benytte os af dets attraktive egenskaber og levere et helt naturligt og ekstremt slidstærkt produkt. Krølhåret vaskes først i kogende vand og skylles derefter grundigt, inden det spindes og desinficeres. Den opvarmes til 140°C ved fire gange det atmosfæriske tryk med høj luftfugtighed. tilbage Hele processen udføres uden tilføjelsen af fremmede stoffer. Resultatet er et helt rent og fjedrende naturmateriale. Det behandlede krølhår opbevares, før det skilles til brug i en seng eller madras. Når vi udreder de lange hårstrå, er krølhåret smukt kruset, og dets volumen er vokset mangefold. Denne process har været mere eller mindre uændret i to århundreder. tilbage

Vores forskellige typer krølhår

Vores leverandører er lige så besatte af kvalitet, som vi er, og alt krølhår er underlagt rådgivning fra en dyrlæge. Den ekstra omhyggelighed, når krølhåret udvælges og sorteres, er grundlaget for den konsekvent høje kvalitet af alle vores produkter. Vi anvender forskellige typer krølhår med forskellige egenskaber. tilbage A-luksuskrølhår ‑ særligt udvalgt, rent hestehalehår, der anvender de allerlængste og stærkeste hårstrå, der giver ekstra affjedring og en spændstigere og fastere seng. tilbage J-krølhår –– en blød, affjedrende og fleksibel blanding af kvaliteteskrølhår fra heste og kvæg giver en blødere og meget fleksibel seng.

Bomuld

Bomuld er muligvis naturens blødeste og mest komfortable gave til menneskeheden. Bløde bomuld leverer vidunderlig komfort og åndbarhed. Materialet lader luften cirkulere omkring kroppen og holder dig tør og komfortabel i et sundt sovemiljø. Disse fordele hjælper dig med at falde hurtigere i søvn og forblive i en dyb søvn længere.

En friskere søvn, når du ånder

Mennesker ånder ikke alene med lungerne, men også gennem huden. Vi har hver især over 7 millioner porer, der ånder og fjerner giftstoffer fra kroppen. Det er vigtigt at sove i en seng, der ånder og lader luften cirkulere omkring kroppen, for at holde dig tør og komfortabel.

Forskellen mellem bomuld og ikke-porøse materialer

Du har nok bemærket, hvor kølig og tør du føler dig på en varm sommerdag, når du har en bomuldstrøje eller -bluse på i stedet for en, der er lavet af syntetiske materialer. Dette skyldes bomulds evne til at ventilere og transportere sved og høj luftfugtighed væk. Din sved om natten består af 98 procent vand, så den fordamper meget nemt, hvis du sover på en seng, der ånder, og anvender sengelinned, der gør det samme. tilbage Ikke-porøse, syntetiske materialer som gummi, polyether og andre syntetiske stoffer giver næsten ingen ventilation. Ikke-porøse materialer holder på fugten, hvilket betyder, at en stor del af det, som kroppen udskiller gennem sved, bliver i sengen. Og i et varmt og fugtigt miljø formerer sengemider sig med lynets hast.

Uld

Naturen har skabt endnu et mindre mirakel, den perfekte partner til krølhår og bomuld, et fremragende funktionsmateriale: uld. Ren uld hjælper med at sikre et godt sengeklima og fungerer på en måde lidt som din sengs eget klimaanlæg. Fra tidernes morgen har mennesker kendt til ulds fantastiske evne til at varme, når det er koldt, og køle, når det er varmt. Du holder dig tør og sover ved den helt rigtige temperatur.

Den perfekte opskrift

Hästens senge indeholder en blanding af uld og bomuld, som er omhyggeligt sammensat for at yde ultimativ komfort og samtidig levere brandhæmmende egenskaber til vores senge. Uld er faktisk et af verdens mest brandhæmmende fibre. Det har også antistatiske egenskaber, samtidig med at det er stærkt, elastisk, vandafvisende og varmeisolerende.

Optimeret gennem evolution

Uldfiber har en kompleks, fjederagtig opbygning med en struktureret overflade, som er blevet optimeret gennem evolution til at yde varmebeskyttelse. Denne unikke celleopbygning er meget anderledes fra glatte syntetiske fibre.

Uldfiberens opbygning giver plads til en stor mængde luft mellem fibrene, hvilket giver fantastiske isolerende egenskaber i tillæg til fleksibilitet, elasticitet og spændstighed. Uld kan også absorbere op til 30 procent af sin egen vægt i vand uden at føles våd. Bittesmå porer lader vandet passere gennem uldfiberen, så materialet er behageligt både på varme sommerdage og kolde vinteraftener. Sov godt året rundt.

Fordele, der varer ved

Uldens historie går flere tusind år tilbage. Babylonierne og egypterne vævede med uld. Det ældste eksempel på svensk vævet uld er blevet dateret til bronzealderen, hvilket betyder, at det er omkring 3000 år gammelt. Men uld blev ikke alene brugt til at lave garn til tøj; det blev også brugt til sengelinned. Ulds evne til at varme og beskytte dig, mens du sover og om dagen er den samme i dag. Ved at anvende både uld, bomuld og krølhår som polstermateriale i nøje beregnede kombinationer giver vi vores senge temperaturregulerende egenskaber og uforlignelig, naturlig elasticitet.

Hør

Hør har gjort livet mere behageligt i umindelige tider. Foruden at være utrolig slidstærkt og fleksibelt afleder det også statisk elektricitet. Undersøgelser har vist, at statisk elektricitet kan forårsage hovedpine, tørre slimhinder og hudkløe. En overladet menneskekrop kan desuden tiltrække uønskede partikler fra omgivelserne, som kan forårsage eller forværre allergi.

Ved at anvende hør i nøje beregnede lag i vores senge fjerner vi statisk elektricitet fra din krop og hjælper dig med at opnå en overordnet mere positiv energi, mens du sover. tilbage Ydermere er hør en fantastisk lyd- og vibrationsdæmper, hvilket bidrager til en nattesøvn, der lader kroppen hvile og gendanne sig i ro og mag.

Fyrtræ

Hästens trærammer giver din seng bemærkelsesværdig styrke og stabilitet. Vores rammer er fremstillet af solidt træ fra nøje udvalgte fyrretræer fra de nordsvenske skove, hvor de vokser langsommere – hvilket gør træet ekstra stærkt. Kvalitet og miljømæssig ansvarlighed er hjertesager for os.

Vores kærlighed til naturen strækker sig hele vejen til, hvordan hvert fyrretræ vokser og skoven gendanner sig. Alle trærammer i senge og gavle er FSC-certificerede, hvilket betyder, at de er sporbare og stammer fra fyrretræer, der fældes på en måde, der vedligeholder skovens biologiske mangfoldighed, produktivitet og økologiske processer. Vi giver 25 års garanti på alle vores sengerammer.

Fjedre

Fjedrene er en videnskab i sig selv og en vigtigt del af en seng. Vores er af højeste kvalitet og fremstillet udelukkende i Sverige. Alle  senge indeholder to eller flere samarbejdende fjedersystemer: bløde og fleksible fjedre, så overfladen føles blød, og fastere fjedre nedenunder for at give dyb støtte. Takket være disse fjedersystemers harmoniske samarbejde tilpasser sengen sig til din krop for at levere støtte og afslapning. Vi giver 25 års garanti på alle fjedre, der anvendes i vores senge.

Fjederstørrelse er ikke alt

Det, der gør Hästens fjedersystemet så fantastisk, er ikke antallet af fjedre, men de forskellige typer, hvordan de er placeret og den måde, de indgår i forbindelse med lagene af naturmaterialer på. En kombination af fjedrenes størrelse, højde og antallet af vindinger bestemmer fjedersystemet kvalitet og egenskaber. Dette er en nøjagtig og ret forbløffende teknologi. For eksempel er det et faktum, at et højere antal vindinger er lig med en seng af bedre kvalitet og med en længere levetid. Men for mange ringe påvirker fjedrenes kompression. Balancen mellem variablerne er altafgørende under udviklingen af fjedersystemer for at opnå det optimale resultat. Hvert eneste af vores fjedersystemer er nøje udregnet til at give den ønskede trykaflastning og den nødvendige støtte for at sikre en bedre søvnoplevelse.

Posefjedersystem

Vores posefjedre fungerer uafhængigt af hinanden på en unik måde. Når der lægges vægt på en enkelt fjeder, forbliver de tilstødende fjedre nærmest upåvirkede. Hver fjeder bevæger sig individuelt i forhold til alle kroppens mindste bevægelser, hvilket betyder, at du knap bemærker, når din partner vender sig i sengen. En særlig varmebehandling af stålet omlejrer fjedrenes metalstruktur og sikrer, at de holder deres nøjagtige form og elasticitet og altid vender tilbage til det oprindelige udgangspunkt efter kompression. Hver fjeder placeres i åndbare poser, der lader luften cirkulere igennem hele sengen for at levere et sundt soveklima.

Bonnell-spiralsystem

Det nederste spiralsystem er beregnet til at absorbere kraftigere stresspåvirkninger i sengen, og det bidrager til fjederdybden og fjederfunktionen i bunden af sengen for at yde støtte og dybdegående aflastning til kroppen.